2018 Dönemi Ön Eleme Sonuçları Belli Oldu! Salı, Ocak 9, 2018 - 09:37

Türkiye’nin büyümesi ve kalkınmasında aktif rol oynayacak, vizyoner üniversite öğrencilerine iş dünyasının deneyimlerinden faydalanabilecekleri bir süreç deneyimi sunan 'TÜSİAD Bu Gençlikte İŞ Var!'

DOĞU ANADOLU BÖLGESİNDEN SADECE TEK ÜNİVERSİTE... Cuma, Aralık 29, 2017 - 00:00

TÜBİTAK tarafından, üniversitelerin girişimcilik ve yenilikçilik performanslarına göre sıralandığı Girişimci ve Yenilikçi Üniversite Endeksi 2017 yılı sıralaması Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü tarafından TÜBİTAK’ta düzenlenen basın toplantısında açıklandı.

F.Ü. Öğretim Elemanının Buluşu Tescillendi Salı, Aralık 19, 2017 - 00:00

Fırat Üniversitesi Öğretim Elemanı Arş.Gör.Maruf Hurşit Demirel’in patent ortağı olduğu ‘Kayısı çekirdeği kabuğu ile güçlendirilmiş poliesterik kompozit aşındırıcı malzeme üretimi’ adlı buluşu ile başvurduğu patenti Türk Patent ve Marka kurumu tarafından tescillenmiştir.

BİGG Damla 2017 2. Çağrı Dönemi Desteklenmeye Hak Kazanan Projeler Açıklandı… Çarşamba, Aralık 13, 2017 - 00:00

Türkiye genelinde toplam 220 adet proje önerisi desteklenmeye hak kazandığı programla 6  BİGG Damla girişimcimiz kabul edildi.

Kazanan girişimcilerimizi tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.

TÜSİAD Bu Gençlikte İş Var! Elazığ Buluşması Perşembe, Kasım 23, 2017 - 11:34

TÜSİAD’ın Türkiye’nin büyümesi ve kalkınmasında aktif rol oynayacak, vizyoner üniversite öğrencilerine iş dünyasının deneyimlerimden faydalanabilecekleri bir süreç deneyimi sunmak amacıyla düzenlediği  “Bu Gençlikte İŞ Var!” projesi kapsamında, TÜSİAD üyeleri Fırat Üniversitesi öğrencileriyle düzenlenen Panel ve Girişimcilik Çalıştayı' nda bir araya geldi.

FIRAT ÜNİVERSİTESİ’ NDEN TÜBİTAK-1003 PROGRAMINDA ÖNEMLİ BAŞARI! Cuma, Kasım 3, 2017 - 15:55

TÜBİTAK-1003 'Öncelikli Alanlar Ar-Ge Projeleri Destekleme Programı' 2017/1. Dönem 2. Aşama sonuçları açıklandı. Sonuçlara göre Fırat Üniversitesi’ nden program kapsamında 1 akademisyenin projesi desteklenmeye hak kazandı.

TTO Hazırlık, Başlangıç ve Kapasite Artırımı Sağlanması ve Uygulanması Çağrısı Açıklandı Çarşamba, Ağustos 16, 2017 - 10:33

"Teknoloji Transfer Ofislerine Yönelik Hazırlık, Başlangıç ve Kapasite Artırımı Sağlanması ve Uygulanması 2016 Yılı Çağrısı” değerlendirmeleri tamamlanmış olup desteklenmesine karar verilen Üniversitelerin isimleri (alfabetik sıraya göre) aşağıda yer almaktadır.

1.       Akdeniz Üniversitesi

2.       Başkent Üniversitesi

3.       Bursa Teknik Üniversitesi

Fırat Üniversitesi Öğretim Üyelerince Hazırlanan İlk Savunma Sanayi İşbirliği Projesi Kabul Edildi Cuma, Temmuz 28, 2017 - 11:34

Fırat Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Bilgisayar Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Erhan Akın yürütücülüğünde ve ASELSAN işbirliğinde TÜBİTAK’a sunulan “Elektrikli Demiryolu Araçlarında Tek İnvertör ile Sürülen Çoklu Motorlar için Kestirimci Bakım Yöntemlerinin Geliştirilmesi” isimli 1505 Üniversite-Sanayi İşbirliği projesi kabul edildi.

Fırat Üniversitesi TAİ İşbirliğinde İnsansız Hava Aracı Üretildi Cuma, Temmuz 28, 2017 - 11:33

Fırat Üniversitesi Geomatik Mühendisliği Bölümü ve TUSAŞ (TAI)' nin Teknik ve Mali destekleri sonucu FİHA (Fırat Üniversitesi İnsansız Hava Aracı) üretilerek, ilk deneme uçuşunu başarı ile tamamladı.

Fırat Üniversitesi Öğretim Üyeleri Yürütücülüğünde Hazırlanan 3 TÜBİTAK 1001 Araştırma Projesi Kabul Edildi Cuma, Temmuz 28, 2017 - 11:33

Fırat Üniversitesi öğretim üyeleri tarafından hazırlanan 3 adet TÜBİTAK 1001 projesinin desteklenmesine karar verildi.

Sayfalar