Fırat Üniversitesi Girişimci Yenilikçi Üniversite Endeksinde 8 sıra yükselerek 37. Sırada Yer Aldı !

TÜBİTAK tarafından, üniversitelerin girişimcilik ve yenilikçilik performanslarına göre sıralandığı Girişimci ve Yenilikçi Üniversite Endeksi 2016 yılı sıralaması Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk ÖZLÜ tarafından TÜBİTAK’ta düzenlenen basın toplantısında açıklandı.

Girişimci Yenilikçi Üniversite Endeksi kapsamında Fırat Üniversitesi 8 sıra yükselerek 37. sırada yer almayı başarmıştır.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, "Girişimcilik ve yenilikçilik konularının Türkiye'nin en hayati gündem maddeleri arasında olduğunu düşünüyoruz. Girişimcilik ruhunu ve yenilikçilik kültürünü geliştirme noktasında da en çok üniversitelerimize güveniyoruz." dedi.

Türkiye'nin en büyük 10 ekonomiden biri olması için kurumların da dünya çapında lider kurumlara dönüştürülmesi gerektiğini vurgulayan Özlü, özellikle üniversitelerin, dünya çapında bilim yapılan ve teknoloji üretilen merkezler haline getirilmesi gerektiğini vurguladı.

Hükümet olarak üniversitelere çok büyük bir önem verdiklerini dile getiren Özlü, "Bu nedenle, Türkiye'nin bütün şehirlerine üniversiteler kazandırdık. Üniversitelerimizin fiziki imkanlarını ve araştırma altyapılarını güçlendirmek için çok önemli çalışmalar yaptık. Yürüttüğümüz çalışmalarda, hem akademisyenlerimize hem de öğrencilerimize yönelik birçok önemli destek ve kolaylığı hayata geçirdik. Özellikle de üniversite-sanayi iş birliği güçlendirecek çalışmalara ağırlık verdik. Zira Türkiye'nin ekonomik ve sosyal hedeflerine ulaşması için rekabetçi ve yenilikçi bir reel sektör oluşturmamız gerekiyor." diye konuştu.

Özlü, girişimcilik ve yenilikçilik konularının, Türkiye'nin en hayati gündem maddeleri arasında olduğunu ifade ederek, şunları kaydetti:

"Girişimcilik ruhunu ve yenilikçilik kültürünü geliştirme noktasında da en çok üniversitelerimize güveniyoruz. Üniversitelerimizin sanayicilerimizle daha fazla iş birliği yapmalarını amaçlıyoruz. Üniversitenin kapısı sanayiciye, sanayicinin kapısı da üniversitelere açık olmalı. Üniversite, sanayicinin ihtiyaç duyacağı bilgiyi üretmeli. Sanayici, sorunlarını aşmak için üniversiteye başvurmalı. Yine akademisyenlerimiz, sanayinin içinde bulunmalı. Zira sadece üniversitede, sınıflarda, laboratuvarlarda çalışarak, ekonomik ve sosyal faydaya dönüşen nitelikli bilgi üretilemez."