Fırat Üniversitesi Dünyanın İlk 1000 Üniversitesi Arasında

Fırat Üniversitesi’nin bilimsel çalışmaları ve çabaları, ulusal ve küresel düzeyde ses getirmeye devam ediyor. Üniversitemiz; yakın zamanda yayınlanan dünya alan indeksleri sıralamasında, Mühendislik alanında 799. Tıp bilimlerinde 965. ve Fizik Bilimlerinde 945. Sırada yeraldı. Mühendislik alanında üstüste 5 yıldır ilk 1000’de yeralarak, Türkiye’nin en önemli 10 mühendislik okulundan birisi olduğunu kanıtladı.

Sıralamalarda; ISI, Web of Science gibi açık, güvenilir kaynaklardan alınan ve yayın sayısı, kişi başına düşen yayın sayısı, atıf sayısı, kişi başına düşen atıf sayısı, toplam bilimsel doküman sayısı, kişi başına düşen toplam doküman sayısı, doktora öğrenci sayısı, doktora öğrenci oranı, kişi başına düşen öğrenci sayısı gibi bilimsel üretkenliğe dayanan veriler kullanılmaktadır.

Fırat Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Kutbeddin Demirdağ, “Üniversitemizin iyi bir alt yapıya ve değerli öğretim üyelerine sahip olduğunu, Üniversitemizin uluslararası endekslerde yayın yapan akademisyenleri teşvik ettiğini, başarılarının doğal olduğunu, buna şaşırılmaması gerektiğini belirtti ve ekledi “Akademisyenlerimizin gayreti, uluslararası tanınırlığın artması ile Fırat Üniversitesi, Dünyanın önde gelen üniversitelerinden birisi olacaktır. Amacımız kuruluşumuzun 50. yılı olan 2025 yılında Dünyanın ilk 750-800 üniversitesinden birisi olmaktır” dedi.