DOĞU ANADOLU BÖLGESİNDEN SADECE TEK ÜNİVERSİTE...

TÜBİTAK tarafından, üniversitelerin girişimcilik ve yenilikçilik performanslarına göre sıralandığı Girişimci ve Yenilikçi Üniversite Endeksi 2017 yılı sıralaması Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü tarafından TÜBİTAK’ta düzenlenen basın toplantısında açıklandı.

Fırat Üniversitesi, 2017 yılı Girişimci Yenilikçi Üniversite Endeksi kapsamında değerlendirmeye tabi tutulan 157 üniversite arasından, 49. sırada yer alarak Doğu Anadolu Bölgesinden tek üniversite olarak yerini aldı.

Böylesine kapsamlı ve titiz bir çalışmanın durduk yerde yapılmadığına, Girişimci ve Yenilikçi Üniversite Endeksi çalışmasının, bir yandan üniversitelere rehber olacağına, bir yandan da girişim ve yenilik alanında, toplumsal bir farkındalık oluşmasına katkıda bulunacağına değinen Bakan Özlü, şunları kaydetti:

“Hedefimiz; üniversitelerimiz arasındaki girişimcilik ve yenilikçilik odaklı rekabeti artırmaktır. Rekabet arttıkça, girişimcilik ekosistemi de gelişecektir. Rekabet ve girişim; yaşadığımız çağın anahtar kavramlarıdır. Bu iki kavramla bütün kapıları ve bütün fırsat pencerelerini açmak mümkündür. Tüm dünya, girişimin ve rekabetin yörüngesinde ilerlerken, biz bu kavramlara duyarsız kalamayız. Özellikle sanayinin, üretimin ve pazarlamanın kuralları yeniden yazılırken, tüm bu süreci izlemekle yetinemeyiz." dedi.

Bu süreçte üniversitelere güvendiklerini belirten Bakan Özlü, üniversitelerin, girişimcilik ruhunun ve yenilikçilik kültürünün gelişmesinde en önemli basamak olduğunu, bütün arzu ve çabanın, bir eli bilimde diğer eli hayatın içinde olan bir üniversite anlayışını Türkiye’ye kazandırmak olduğunu ifade etti.

2017_gyue_siralama