FIRAT TEKNOGİRİŞİM AKADEMİSİ YENİ DÖNEM KAYITLARINA BAŞLIYOR!

1601 Yenilik Ve Girişimcilik Alanlarında Kapasite Artırılmasına Yönelik Destek Programı kapsamında TÜBİTAK tarafından desteklenen,  “FIRAT TEKNOGİRİŞİM AKADEMİSİ” isimli projemiz yeni dönem eğitimleri için kayıt almaya başlayacaktır.

Projemizde; Üniversitemiz akademisyen ve öğrencilerinin, TÜBİTAK tarafından 1512 Teknogirişim Sermaye Desteği Programı ile girişimcilere sağlanan “Teknogirişim Sermayesi” ve KOSGEB desteklerine yönelik yapacağı başvurularının nicelik ve niteliklerini arttırmak hedeflenmektedir.

6. Dönem eğitimleri Nisan 2018 ayında yapılacak olup eğitimlere Üniversitemiz lisans, lisansüstü öğrencileri ve Üniversitemiz Öğretim Üyeleri ve Görevlileri başvuru yapabilecektir. Proje kapsamında;

1. Girişimciliğin Temelleri,
  2. İş Modellemesi,
  3. Tecrübe Paylaşımı,
  4. Etkili Sunum,
  5. Proje Önerisi Hazırlama ve Uygulamalı Proje Yönetimi,
  6. Yenilik Yönetimi,
  7. İş Planı Hazırlama ve
  8. Girişimciler İçin Hukuk.

Olmak üzere sekiz modülde toplam 60 saat eğitim konularında uzman Öğretim üyeleri ve Girişimci İş adamları tarafından verilecektir. Programa % 85 oranında devam etme zorunluluğu ve ilk dört modüle tam olarak katılım zorunluluğu vardır. Program Nisan ayının 7,8 - 14,15 - 21,22 ve 28. günlerinde Cumartesi ve Pazar tamgün olarak uygulanacaktır.

Program sonunda devam edenlere ve taslak bir iş fikri sunanlara sertifika verilecektir. Ayrıca bu sertifika programı KOSGEB onaylı olup devamlı ve başarılı katılımcılara KOSGEB tarafından Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi sertifikası verilecektir. Programa katılan ve taslak iş fikri sunanlar arasında ilk üçe girenlere ödül verilecek olup, program sonunda iş fikri başarılı görülen girişimcilere Fırat Teknokentte, TÜBİTAK 1512 programına ilk elemeye tabii tutulmadan başlama fırsatı verilecektir.

Program sınıfları 25 er kişilik olup eğitimler Fırat Teknokent eğitim salonlarında ikramlı olarak yapılacaktır. Sertifika programına katılım sınırlı olup toplam 50 kişi kabul edilecek, yapılacak başvurular projede belirlenmiş kriterlere göre önceliklendirilecektir.

Programa katılmak isteyen adayların 30 Mart 2018 Cuma tarihine kadar linkte bulunan başvuru formunu elektronik ortamda doldurup çıktı aldıktan sonra imzalayarak Bilgisayar Mühendisliği binası 5. katında bulunan Üniversitemiz Proje Koordinasyon ve Danışmanlık Merkezi’ne başvuru formunu teslim etmeleri gerekmektedir.

TASLAK PROGRAM

ZAMAN

07 Nisan

08 Nisan