ISIF’18 ÖDÜL TÖRENİNDE BAŞARI!

3. İstanbul Uluslararası Buluş Fuarı’nın (ISIF’18) ödül töreninde "Veteriner Amaçlı Argon Plazma Koagulasyon Cihazı (Argon Plasma Coagulation Device for Veterinary Purpose)" isimli buluş ile Fırat Üniversitesi akademisyeni Prof. Dr. Ali RİŞVANLI Bronz Madalya Ödülü kazandı.

Ülkemizin gelişimine değer katacak buluş, ar-ge ve inovasyon faaliyetlerinin ulusal ve uluslararası katılımcılarla buluşturulması ve üretilen teknik bilginin ticarileştirilerek toplumun yararına sunulması amacıyla düzenlenen ve ülkemizin ilk ve tek uluslararası buluş fuarı olan İstanbul Uluslararası Buluş Fuarı ISIF'18 , 27-29 Eylül’de İstanbul’da düzenlendi.

Fırat Teknoloji Transfer Ofisi Fikri ve Sınai Mülkiyet Hakları Uzmanı, Fırat Üniversitesi’ni ve Elazığ’ı  temsilen fuara katılmış olup bu yıl başvurusu yapılan patentlerin tanıtımını üstlenmiştir. Patent sektörünün öncüleriyle etkileşim içinde olundu ve  merak edilen sorular için danışmanlık yapıldı. Online sistemde de girişleri yapılan patent başvurularının özetleri hem İngilizce hem de Türkçe olarak yazılan buluşlar için uluslararası düzeyde tanıtım yapıldı.

Daha sonra yapılan ödül töreninde ödüller sahiplerini buldu.  Fırat Üniversitesi adına  katılınan fuarda Prof. Dr. Ali RİŞVANLI, veterinerlik alanında yaptığı çalışmalar neticesi ortaya çıkan Veteriner Amaçlı Argon Plazma Koagulasyon Cihazı buluşuyla Bronz Madalya Ödülü almaya hak kazandı.

Ulusal çapta ISIF Destekleri;

T.C. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın Onursal Himayeleri,

Uluslararası Buluşçular Federasyonu Birliği(IFIA)’nin Uluslararası Himayeleri,

Türk Patent ve Marka Kurumu’nun Ev Sahipliği,

Anadolu Buluşlar & Buluşçular Derneği(ABDER)’nin Ana Organizasyonu,

Avrupa Patent Ofisi (EPO) ve Dünya Fikri Mülkiyet Teşkilatı (WIPO)’nun Uluslararası Destekleridir.